SCHOCKEMÖHLEN ORIIT NYT TARJOLLA SUOMESSA

Oman kasvatustoiminnan pakastesiemennysten hyvien tiinehtyvyystuloksien rohkaisemana Carrus Dressage on päättänyt aloittaa Paul Schockemöhlen oriiden sperman välityksen Suomeen. Orivalikoima on kattava. Schockemöhlen oriiden pakastevarasto sijaitsee Ordenojan Oriasemalla Pöytyällä, jolloin pakasteannokset ovat helposti ja nopeasti aina saatavilla. Pakasteannoksia lähetetään myös muille pakastesiemennyksiä tekeville oriasemille. Pakasteannoksen toimituskulu Ordenojalta muille asemille on 120 euroa.

Schockemöhlen orien siementä on myös saatavilla ulkomaan tuoresiirtoina. Tuoresiirrotkin ovat toimineet erittäin hyvin, tällöin lähetyspäivät ovat maanantaista torstaihin elokuun ensimmäisille viikoille asti ja tammakohtaisten annosten määrää ei ole rajoitettu. Orikohtaisessa esittelyssä kerrotaan tarkemmin minkä oriin tuoresiementä on saatavilla, kuitenkin niin että tuoresiemenen saatavuus täytyy ennen tilausta vielä varmistaa. Saatavuutta voi rajoittaa esim. oriin kisakalenteri, sairaus tai niin suuri kysyntä ettei siementä riitä ulkomaan tai Saksan sisäisiin siirtoihin. Tällöin tamman omistaja voi valita tilalle toisen saatavana olevan orin, jolloin viimeiseksi käytetyn orin maksu jää voimaan tai korvata tuoresiemenen pakasteella. Mikäli tuoresiirroilla ei tuoreen kausimaksujärjestelmän mukaisesti siemennetty tamma ei tule kantavaksi tai luo alkion, hyvitetään seuraavan vuoden tuoresiemennysmaksussa puolet nyt maksetusta kausimaksusta, kun eläinlääkärintodistus asiasta on toimitettu marraskuun loppuun mennessä. Jos tuoresiemennykset on aloitettu ensimmäisen kerran vasta heinäkuussa ja tamma ei ehdi tiinehtyä ennen kauden loppua, on kausimaksu yhä voimassa seuraavan kauden saman hintaluokan oreissa. Myös tällöin tulee toimittaa eläinlääkärin todistus tiinehtymättömyydestä marraskuun loppuun mennessä. Valtaosalle oreista haetaan FWB-jalostuksen yleinen jalostuslupa Hippokselta. Muitakin Schockemöhlen oreja kuin FWB-jalostusluvan saaneita voi käyttää FWB-jalostuksessa Hippoksen tammakohtaisella luvalla. Linkki lupahakemuslomakkeeseen.

Kausimaksujärjestelmä pakastesiementen kanssa otetaan käyttöön v 2017. Kausimaksu sisältää kaksi pakasteannosta, jotka ovat molemmat käytettävissä siemennettävälle tammalle. Mikäli tamma tulee kantavaksi yhdellä pakasteella, jää toinen annos oriasemalle. Ei-tiinehtynyt tamma ei ole oikeutettu hyvitykseen pakasteen kausimaksusta.

Pakasteina on saatavana myös vanhempia, todetusti hyvin toimivia pakasteita niistä oreista, jotka ovat aiemmin hypänneet asemalla, kuten esimerkiksi Don Primero, Lord Sinclair I ja Rosario.

Mikäli haluat käyttää tammallesi Schockemöhlen oreja, ota yhteyttä
Carrus Dressage Helena Niiranen 044 9888 210
tai Kaisa Niiranen 0400 812 247
E-mail: info@carrusdressage.com

Tilauksen yhteydessä ilmoita:
- orin nimi
- tamman omistajan nimi ja osoite
- tilauksen toimistusosoite ja siementävä eläinlääkäri
- tamman tiedot (nimi, rekisteritunnus, sukutiedot ja ikä)
Huom. Toimitettavan siemenen saa käyttää vain tilauksessa mainitulle tammalle.
- kasvatusjärjestön jäsennumero, jos haluat siemennyksen rekisteröitäväksi Saksassa

Pakasteiden tilaukset ja siemennykset
Ordenojan Oriasema
0400 983 287 tai 050 512 6027 Liisa Savo
0400 221 173 Kalle Savo
e-mail: liisa.savo@gmail.com
www-sivut http://www.ordenoja.fi

Muita pakastesiemennyksiin hyvin perehtyneitä asemia

Koivulan Hevostila, Pornainen
Katja Lappalainen 050 563 6623
http://www.koivulanhevostila.fi/

Kallelan Oriasema, Kalanti
Kaisa Nivola 0500 788 977
http://www.callela.net

Hevoskylän Klinikka Orimattila
Leena Väihkönen 0400 924 255

Kotalan Talli ja Oriasema, Kiuruvesi
Raisa Francis 0401787201
raisa.francis@ylasavonsote.fi

Muut ehdot:
Siemen on maksettava Liedon Säästöpankin tilille FI69 4309 0010 1231 72 ennen tamman siementämistä.
Hintaan lisätään lähetyskulut toteutuneen mukaan ja mahdollinen alv.
Tuoresiirron lähetyskulut ovat 130 euroa/lähetys TNT ja 90 euroa/lähetys DHL sisältäen intrastat-kulut.Valokuvien oikeudet / Photo credits:
Beelitz, Bronkhorst, Bugtrup, Digital World, Ernst, Eylers, Frieler, gr. Feldhaus, Lafrentz, Melissen, Rau, Ridehesten, Rüschel, Schreiner, Sportfot, Wiegaarden
Webdesign ©Pet-Web 2010