HELGSTRANDIN JA SCHOCKEMÖHLEN ORIIT TARJOLLA SUOMESSA

Schockemöhlen esteorivalikoima on täydentynyt merkittävillä oreilla kuten esim. All Starillla.

Valikoima kouluoriiden osalta on puolestaan huikeasti laajentunut!

Helgstrandin ja Schockemöhlen yhteistyö on alkanut kouluoriiden osalta, mikä tuo Helgstrandin oriit myös Suomen välitykseen. Tutustu kattavaan tarjontaan! 

Hypytyspäivät samat niin Saksassa kuin Tanskassa kerättäville oreille eli normirahdeilla tiistai, keskiviikko, torstai ja perjantai tuoresiemenen maahantulopäivä viikkoina jolloin ei ole arkipyhiä!


Oman kasvatustoiminnan ulkomaan siirto- ja pakastesiemennysten hyvien tiinehtyvyystulosten rohkaisemana Carrus Dressage jatkaa Paul Schockemöhlen oriiden sperman välitystä täydennettynä Helgstrand Dressagen oreilla. Orivalikoima on kattava. Oriiden pakastevarasto sijaitsee Ordenojan Oriasemalla Pöytyällä, jolloin pakasteannokset ovat helposti ja nopeasti aina saatavilla. Pakasteannoksia lähetetään myös muille pakastesiemennyksiä tekeville oriasemille. Pakasteannoksen toimituskulu Ordenojalta muille asemille on 120 euroa.

Tuoresiirrot ovat toimineet erittäin hyvin! Siementen lähetyspäivät ovat maanantaista torstaihin elokuun ensimmäisille viikoille asti ja tammakohtaisten annosten määrää ei ole pääsääntöisesti rajoitettu. Orikohtaisessa esittelyssä kerrotaan tarkemmin minkä oriin tuoresiementä on saatavilla, kuitenkin niin että tuoresiemenen saatavuus täytyy ennen tilausta vielä varmistaa. Saatavuutta voi rajoittaa esim. oriin kisakalenteri, sairaus tai niin suuri kysyntä ettei siementä riitä ulkomaan tai Saksan sisäisiin siirtoihin. Tällöin tamman omistaja voi valita tilalle toisen saatavana olevan orin, jolloin viimeiseksi käytetyn orin maksu jää voimaan tai korvata tuoresiemenen pakasteella. Mikäli tuoresiirroilla tuoreen kausimaksujärjestelmän mukaisesti siemennetty tamma ei tule kantavaksi tai luo alkion, hyvitetään seuraavan vuoden maksussa puolet maksetusta kausimaksusta, kun eläinlääkärintodistus asiasta on toimitettu marraskuun loppuun mennessä. Jos tuoresiemennykset on aloitettu ensimmäisen kerran vasta heinäkuussa ja tamma ei ehdi tiinehtyä ennen kauden loppua, on kausimaksu yhä voimassa seuraavan kauden saman hintaluokan oreissa. Myös tällöin tulee toimittaa eläinlääkärin todistus tiinehtymättömyydestä marraskuun loppuun mennessä.

Valtaosalle oreista haetaan FWB-jalostuksen yleinen jalostuslupa Hippokselta. Muitakin kuin yleisen FWB jalostusluvan saaneita oreja voi käyttää FWB-jalostuksessa Hippoksen tammakohtaisella luvalla.

Kausimaksujärjestelmä on käytössä myös pakastesiementen kanssa. Kausimaksu sisältää kaksi pakasteannosta, jotka ovat molemmat käytettävissä siemennettävälle tammalle. Mikäli tamma tulee kantavaksi yhdellä pakasteella, jää toinen annos oriasemalle. Ei-tiinehtynyt tamma ei ole oikeutettu hyvitykseen pakasteen kausimaksusta.

Pakasteina on saatavana myös vanhempia, todetusti hyvin toimivia pakasteita niistä oreista, jotka ovat aiemmin hypänneet asemalla, kuten esimerkiksi Don Primero, Lord Sinclair I.

Testauta tammasi WFFS geenivirheen osalta. Ja mikäli tammasi osoittautuu geenivirheen kantajaksi, käytä ei kantaja oria.

Jos tarvitset apua orivalinnassa, molemmat siittolat antavat orisuosituksia, kunhan kerrot tammasi sukutaulun ja millä ominaisuuksilla toivot oriin täydentävän tamman ominaisuuksia.

Mikäli haluat käyttää tammallesi
Schockemöhlen ja Helgstrandin oreja, ota yhteyttä

Carrus Dressage Helena Niiranen 044 9888 210
tai Kaisa Niiranen 0400 812 247
E-mail: info@carrusdressage.com

Tilauksen yhteydessä ilmoita:
- orin nimi
- tamman omistajan nimi ja osoite
- tilauksen toimistusosoite ja siementävä eläinlääkäri
- tamman tiedot (nimi, rekisteritunnus, sukutiedot ja ikä)
Huom. Toimitettavan siemenen saa käyttää vain tilauksessa mainitulle tammalle.
- kasvatusjärjestön jäsennumero, jos haluat siemennyksen rekisteröitäväksi muualle kuin FWB-kantakirjaan

Pakasteiden tilaukset ja siemennykset
Ordenojan Oriasema
0400 983 287 tai 050 512 6027 Liisa Savo
0400 221 173 Kalle Savo
e-mail: liisa.savo@gmail.com
www-sivut www.ordenoja.fi

Muita pakastesiemennyksiin hyvin perehtyneitä asemia

Kallelan Oriasema, Kalanti
Kaisa Nivola 0500 788 977
www.callela.net

Oriasema Lohilahti, Ii
Marika Lohilahti, 040 537 5680
www.oriasema-lohilahti.com

Hevoskylän Klinikka Orimattila
Leena Väihkönen 0400 924 255Muut ehdot:
Siemen on maksettava Liedon OP tilille FI47 5539 0220 0506 44 ennen tamman siementämistä.
Hintaan lisätään lähetyskulut toteutuneen mukaan ja mahdollinen alv.
Tuoresiirron lähetyskulut ovat 130 euroa/lähetys TNT ja 90 euroa/lähetys DHL sisältäen intrastat-kulut.
Erityiset rahtijärjestelyt veloitetaan toteutuneen mukaan, kuten esim Suomen sisäisten lentojen kustannukset.


Valokuvien oikeudet / Photo credits:
Beelitz, Bronkhorst, Bugtrup, Digital World, Ernst, Eylers, Frieler, gr. Feldhaus, Lafrentz, Melissen, Rau, Ridehesten, Rüschel, Schreiner, Sportfot, WiegaardenWebdesign ©Pet-Web 2010