Fürst Jazz

Video

Fürst Romancier – Painted Black
*2013, rautias, 170 cm, KWPN

Hyväksytty: Mecklenburg, Oldenburg, Rhineland, Southern German Stud Books, Westfalia, Hanover, FWB tammakohtaisella luvalla

Tuoreen kausimaksu: 1000 € (+ alv.)
WFFS negatiivinen

Fürst Romancier
Fürst Heinrich
Florestan I
Dawina
Ronja
Romancier
Edwina
Borendy
Painted Black
Gribaldi
Litchy
Orendy
Jazz
Endy


Nuori, hyvätyyppinen ori, joka suorittaa loistavasti

Tässä on kouluorisuosikki täyttämään korkeita vaatimuksia: Oriin ykkösluokan tyyppi, selkeästi kuuluisalta isoisältä Jazzilta, ja kolme tasaisen hyvää askellajia, nämä yhdessä tekevät oriista kysytyn. Fürst Jazz suoritti 14 päivän oritestinsä Schliekaussa keväällä 2016 hyvin tuloksin.

Isä Fürst Romancier oli Nuorten Kouluhevosten maailmanmestaruuskisoissa ja Saksan kansallisissa mestaruuskisoissa neljäs. Oriin jälkeläiset ovat menestyneet erittäin hyvin helpoissa ja noviisiluokissa, mistä johtuen isäori on sijoittunut jalostusarvolaskelmien indeksillä mitattuna FN:n kärkiryhmään. Viime vuosina Fürst Romancier on ollut usein Saksan kansallisissa mestaruuskisoissa sijoittuneiden sukutaulussa. Fürst Romancierillä on 27 hyväksyttyä orijälkeläistä, mm For Romance I ja II ja 55 valtionvaliotammajälkeläistä. Erityisen maininnan ansaitsee oriin tammajälkeläinen, Oldenburgin eliittitammanäyttelyn ja Saksan kansallisen kouluratsastuskisan voittanut valtionvaliotamma Fasine, joka myytiin huippuhintaan PSI huutokaupassa.

Fürst Jazzin emä Borendy oli Gelderlandin provinssin kantakirjauskilpailujen toisella sijalla ja kvaalautui ikäryhmänsä finaaliin. Oriin isä Painted Black, legendaarisen Gribaldin poika, kisasi Hans Peter Minderhoudin kanssa ja jatkoi uraa Anky van Grunsvenin ratsastamana sijoittuen toiseksi 6 vuotiaiden kouluhevosten Maailmanmestaruuskisoissa Verdenissä. Orin kansainvälinen menestys jatkui Grand Prix tasolla ja World Cup voitolla.

Oriin emänemä Orendy on jättänyt suositun orijälkeläisen Zhivagon ja lukuisia Grand Prix hevosia. Tamman täyssisko Trendy on oriiden Charmeur ja Edelman emä. Jazz, joka on oriin kolmannessa polvessa, voitti Hollannille kansainvälisiä Grand Prix -luokkia Tineke Bartelsin ja Kirsten Beckersin ratsastamina ja oli useita kertoja Hollannin maajoukkueessa. Jazz on palkittu”keur” ja ”preferent” –arvonimillä jalostuksellisista ansioistaan, vuonna 2006 ori nimettiin KWPN Vuoden Oriiksi. Vuonna 2008 Jazz johti WBSHF:n rankingiä ensimmäistä kertaa ja on nyt sijalla kolme. Jokainen tamma oriin sukutaulussa on jättänyt hevosia aina GP-tasolle asti.

Fürst Jazz edustaa hollantilaista emälinjaa 100, josta ovat syntyneet muun muassa, suositut oriit Estados, Grenoble, Van Gogh ja Zuidenwind ja emälinjaa pidetään yhtenä varmimmista Hollannin emälinjoista.

Fürst Jazz: Erityistä sisältöä kouluratsastukseen parhaasta hollantilaisesta perimästä

Co-owner: Joop van Uytert, Netherlands 

 

Webdesign ©Pet-Web 2010