Vitalis

Video
Vivaldi – D-Day
*2007, maksanrautias, 170 cm

Hyväksytty:
Mecklenburg, Oldenburg, Rhineland,
Southern German Stud Books, Westfalia,
(Hannover haettu), FWB

Kausimaksu: 2000 € (+ alv. 7%)
WFFS negatiivinenVivaldi
Krack C
Flemmingh
Cicara II
Renate-Utopia
Jazz
Darla-Utopia
Tolivia
D-Day
Donnerschwee
Rudira
Nalivia
Argus
Folivia


Nuoresta iästä huolimatta poikkeuksellinen ori, jolla on maailman laajuista kysyntää

Upea vuoden 2016 siitoskauden tulokas, hyvin moderni ja isosti liikkuva ori Vitalis, joka on vahvassa vedossa niin jalostuksessa kuin urheilussa. Ori oli hopealla NRW:n 2009 oripäivillä, suorituskyvyn testissään 2010 Warendorfissa parhaiden joukossa ja saavutti jo nuorena voittoja ja sijoituksia ratsastuskisoissa, mm Hollannissa oriiden mestaruuskisoissa ja 5-vuotiaiden kouluhevosten Maailman Mestaruuskisoissa vuonna 2012. Samana vuonna ori myytiin USA:aan Charlotte Jorstille ja hänen kanssaan Vitalis sijoittui 6-vuotiaiden kouluhevosten Maailmanmestaruuskisoissa. Vähän myöhemmin ori voitti US Mestaruuden ikäryhmässään. Tulos oli ennätysmäinen, 10,00 ravista ja 9,8 laukasta, ja ori päihitti kanssakilpailijansa. Tämän jälkeen ori on valmentautunut vaativalle tasolle ja menestynyt Intermediaire I tasolla.

Ensimmäinen jälkeläisvuosikerta sai aikaan valtavaa huomiota; Reinlandissa 2014 Vitaliksen tytär Virginia K oli eliittinäyttelyn voittaja ja Westphalian Week tapahtumassa kaikki viisi Vitaliksen kolmevuotiasta tamma- ja ruunajälkeläistä olivat finaalissa. Syksyn eliittihuutokaupassa Münster-Handorfissa neljä kärkihevosta olivat Vitaliksen jälkeläisiä, joista kahdesta maksettiin kovinta 200.000 euron hintaa. Tähän päivään mennessä jalostukseen on hyväksytty 14 orijälkeläistä, mm Veneno, joka myytiin 310.000 eurolla Vechtassa 2014. Vuonna 2015 syntyi toinen laadukas vuosikerta: Oriin tammajälkeläinen Victoria's Secret oli Saksan mestari 4-vuotiaiden tammojen ja ruunien ryhmässä, kaksi muutakin jälkeläistä kvaalautui finaaliin, ja tammajälkeläinen Vienna oli Westfalenin eliittitammanäyttelyn kärjessä.

Vitaliksen isä Vivaldi on menestynyt kansainvälisillä areenoilla Hans Peter Minderhoudin kanssa, ja oriilla on joukko, 19 kappaletta, jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä Saksassa. Vivaldi oli itse oriiden suorituskyvyn testinsä toiseksi paras, saaden käynnistä ja laukasta 9 ja ravista 8,5, voitti viisivuotiaana Pavo-Cup-kisan Hollannissa, voitti 2008 ”Hengstencompetitie” eli Orikilpailun kolme kertaa ja voitti myös 2009 KWPN oriiden sarjakilpailun finaalin, missä orin ravi arvioitiin kympin arvoiseksi. Vuonna 2014 Vitalis hallitsi 6-vuotiaiden kouluhevosten Maailman Mestaruuskisoja Verdenissä, missä orin jälkeläinen valloitti ensimmäisen, kolmannen ja kuudennen sijan.

Vitaliksen emä Tolivia oli Hollannissa Limburgin alueen 3-vuotiaiden tammojen voittaja. Emän isä D-Day oli Oldenburgin Prämium ori ja menestyi koulukisoissa aina Prix St.Georges tasolla. Jalostuksessa ori on jättänyt jälkensä Hollannissa ja Ruotsissa. Emän emän isä Argus menestyi kouluratsastuksessa aina GP tasolla, ja menestyen myös esteillä. Kimoa Aktion J oria, joka on neljäntenä sukutaulussa, pidetään yhtenä menestyksekkäimpänä ikäkautensa kouluorina unkarilaisen Gyula Dalloksen ratsastamana. Belgialainen jalostusori Qarco van het Graethemhof polveutuu myös tästä emälinjasta.

Vitalis: Voittajahevoset ja ennätykselliset huutokauppahinnat ovat Vitaliksen tuotemerkkejä
Yhteisomistus: Lone Bøegh Henriksen, Denmark
Webdesign ©Pet-Web 2010